Bièvre, Gedinne en Vresse-sur-Semois

DE VISVANGST IN DE NAAMSE ARDENNEN

Openingsuren van de visvangst in Wallonië : vanaf één uur voor zonsopgang tot één uur na zonsondergang.

Visvergunningen in Wallonië : verkrijgbaar in de postkantoren of op de site van Wallonië : http://permis.maisondelapeche.be/permis/liste

Vergunning A : 14,50 € recht gevend op visvangst met één of twee lijnen vanaf de kant van het water (schepnet toegelaten).

Vergunning B : 39,00 € recht gevend op alle visvangsten.

NAAMSE SEMOIS NAMUROIS : van «le Laviot» tot de Franse grens

Openingsperioden : forelvisvangst vanaf de 3de zaterdag van maart tot de 1ste zaterdag van juni : uitsluitend het vissen met vliegen – met artificiële vliegen als lokaas – voorzien van een eenvoudige vishaak (max. 2 cm). De handlijn moet verplicht voorzien zijn van een molen en een zijde, eigen aan deze manier van visvangst. Vanaf de 1ste zaterdag van juni zijn alle visvangsten toegelaten, alle soorten vissen zelfs vanuit het water of in een bootje, vergunning B verplicht en dit tot 31 december, behalve forellen : sluiting vanaf 1 oktober

Het vissen op witvis is eveneens toegelaten van 1 januari tot de laatste dag van februari. Algemene sluiting : van 1 maart tot de 3de zaterdag van maart.

Visbijzetting van sommige soorten in de Semois gedurende het hele jaar.

BEKEN « forelvisvangst »

Beken van Nafraiture, Orchimont en Sugny

Wettelijke visperiodes : van de 3de zaterdag van maart tot 30 september. Hengelsport beheerd door verenigingen met eigen reglementen.

Waalse visvergunning + vergunning van de plaatselijke verenigingen (variabel bedrag). Het bijzetten van forellen « Farios » gebeurt regelmatig via de Provinciale Commissie van de Naamse visteelt en ook dankzij de subsidies van de gemeentebesturen en de plaatselijke visverenigingen.

Visverenigingen

« Les deux Eaux » à Orchimont : 061/50.09.20

« La Truite frontalière » à Sugny : 061/27.02.06

Geen resultaten

Development & Web design by defimedia , powered by AToms