Bièvre, Gedinne en Vresse-sur-Semois

Gedinne

Zomer en Winter

Gedinne bevindt zich in de vallei van de Houille, in het hart van de Ardense bossen. Het is de toegangspoort naar de Naamse Semois. De landelijke gemeente waarvan de helft bebost is, bestaat uit 12 schilderachtige dorpen waar het goed leven is.

Gedinne is met “la Croix-Scaille”, een massief op 503 meter boven de zeespiegel, het “dak” van de provincie Namen. Tijdens de oorlog was het een weerstandsnest, nu een paradijs voor natuurliefhebbers. De tot een vakantiewoning omgebouwde “Ferme Jacob” is het vertrekpunt van talrijke prachtige wandelingen die u de mogelijkheid bieden de rijke fauna en flora te ontdekken, zoals de wandeling van de “Fange de l'Abîme” in het natuurreservaat. Dit culminatiepunt, in het midden van het woud, werd bekroond met een 60 meter hoge uitkijktoren, de “Tour du Millénaire”. Aan deze toren vertrekt ook een avontuurlijke wandeling van het Frans-Belgisch ELFE-net, tot grote vreugde van groot en klein.

Vergeet vooral niet in Gedinne-centrum de kerk met haar Romaanse toren uit de 12de eeuw te bezoeken. Zij heeft een prachtig retabel in gepolychromeerde eik uit de 16de eeuw en één van de mooiste orgels uit de streek dat u de gelegenheid biedt onvergetelijke concerten bij te wonen. De diensten van het gemeentelijk toerismebureau bevinden zich in een tot speelplein ingericht park in het centrum van het dorp. Indien u de kalmte van de vallei verkiest, kunt u het pad langs de Houille volgen. Dit helder riviertje, soms kalm dan wispelturig loopt langs eigenaardige rotsen met soms vreemde grillige vormen zoals “La Tête de Chien” of grotten zoals de “Chambre du Curé”, om vervolgens Vencimont te bereiken.

Vencimont lijkt wel een parel verzonken in het reliëf en omgeven door bossen. Op het dorpsplein troont de oude smidse waarin het plaatselijk bureau voor toerisme is ondergebracht.

In dit natuurparadijs heet Gedinne u van harte welkom met zijn rustieke cafés, restaurants en talrijke verblijfsmogelijkheden.

Development & Web design by defimedia , powered by AToms