Bièvre, Gedinne en Vresse-sur-Semois

Beleef de heerlijke Ardennen per e-bike

Publiek : Individuen - Gezinnen

Thematiek: Bezoek en bewonder , Sport en avontuur ,

Formule: Verblijf

Duur : 2 dagen 1 nacht

Prijs : 135€

Geldigheidsduur : van 01/06/2017 tot 25/11/2017

De Ardennen... een land van legenden, mysterieuze wouden, unieke smaken. Een land dat je ook per elektrische fiets kunt ontdekken!

Tot 27 juni 2017, neem deel aan de grote wedstrijd georganiseerd door de Federatie voor Toerisme van de Provincie Namen en win het verblijf voor 2 personen dat werd verkozen tot beste zomer arrangement 2017.
Waag je kans!

Je droom begint in het charmante dorp Alle-sur-Semois. Er was eens... een Ardens woud waar men langs alle wegen streekproducten vond. Eén van die wegen leidde naar het domein van Le Fief de Liboichant. Welkom in de Ardennen!

"De Ardennen doorkruisen betekent kennismaken met een legendarisch landschap. De geheimste valleien, de diepste bossen en de wildste rivieren hebben verhalen geïnspireerd die tot leven komen als je er op pad gaat."*

Per elektrische fiets of per mountainbike? In alle rust of met volle moed? Je kiest zelf hoe je deze betoverende, heuvelachtige streek wilt verkennen.

In de vroege namiddag wordt je hartelijk ontvangen inHostellerie Fief de Liboichant, een hotel met het 'Fiets Welkom' label. Je krijgt er een kaart met fietsroutes. Nadat je je fiets gekregen hebt in amusementspark Récréalle op enkele honderden meters van het hotel, kun je meteen op weg voor een eerste verkenningstocht van ongeveer anderhalf uur. Rijd je naar een eerste vergezicht, maak je een toertje in het dorp met een parcours dat je downloadt of kies je liever een vrije wandeling op de kaart?

De dag gaat verder in het restaurant van Fief de Liboichant met een welkomstdrankje gevolgd door een driegangenmenu.
Het restaurant van het hotel is een heuse gastronomische ervaring. Chef Yannick en zijn team koken met nauwkeurigheid en passie hun verse seizoensproducten voor alle smaken: vers geviste forel, wild tijdens het seizoen, konijn met trappistenbier, enz.

De volgende dag, na het lekkere ontbijt, vertrek je met je lunchpakket voor een route aan de Semois van 4 à 5 uren die je onder meer naar één van de Mooiste Dorpen van Wallonië voert: Laforêt (de route kun je downloaden). De typische smaken van de streek vergezellen je de hele dag en wat een plezier om ze in de volle natuur te proeven!

In Laforêt kun je je fiets parkeren aan kruidenierszaak en café Le Serpolet om een wandelingetje te maken via het Legendenpad.

LEGENDENWANDELING**

Deze route van 2 km met als thema de legenden start aan het Atelier Pinocchio in het centrum van Laforêt, één van de mooiste dorpen, met een muurschildering van Maurice Mergny. Deze wandeling die je in een uur kunt uitvoeren, volgt boswegen en steenachtige paden. Tijdens deze wandeling ontdek je heel wat legendarische personages zoals de Witte Dame, de Verbouc of de weerwolf. Aan het einde van de route is er een picknickplaats ingericht. Dat is een goede gelegenheid voor een pauze om van je heerlijke lunchpakket te smullen!

Zin om de volledige legendenroute te ontdekken? Bereid je tocht voor via www.visitardenne.com

Je kunt de routes uitvoeren met de hulp van een wandelkaart die je ter plaatse ontvangt of dankzij een gps-route die je gedownload hebt of met een roadbook dat je print via de website van het Maison du Tourisme of via Cirkwi.com - traject van 1u30 / Cirkwi.com - traject van 4u. Je kiest zelf je route als je een andere dan de voorgestelde wilt. Na de tocht, nadat je de fietsen hebt afgezet in Récréalle en je bagage hebt opgepikt in hotel Fief de Liboichant, keer je terug terwijl je ogen nog aan het bekomen zijn van al die prachtige natuur! Tenzij je liever wat langer blijft...


Development & Web design by defimedia , powered by AToms