Bièvre, Gedinne en Vresse-sur-Semois

Vresse

Vresse, schilderachtig mooi.

De twaalf dorpen die samen de gemeente Vresse vormen, bieden een uitzonderlijke variëteit van landschappen zoals men er maar weinig vindt in de Ardennen. Het is niet zonder koketterie dat ze zich “Klein Naams Zwitserland” laat noemen. Men vindt er geen hoge bergketens, noch prestigieuze meren, maar ontelbare beken die zich van de beboste hellingen een weg naar de Semois banen. De Semois, een rivier met een fabelachtige geschiedenis, is een waar paradijs voor de wandelaars. De landbouwvelden op de plateaus zijn getuigen van het harde werk van de bewoners om deze harde, niet zo vruchtbare grond, te temmen.

De dorpen van Vresse hebben elk hun eigen persoonlijkheid behouden : hun culturele rijkdom, hun folklore en hun gastronomie. De streekproducten zijn talrijk en gevarieerd.

Sinds een eeuw heeft Vresse zijn toeristische voorzieningen uitgebreid. De aantrekkingskracht van de visrijke rivier heeft de bezoekers bekoord. De artiesten en toeristen genieten er van een warm onthaal.

Vresse is een uitgelezen gebied voor wandelaars, mountainbikers, ruiters, langlaufers, kajakkers en jagers. 400 km uitgestippelde wandelingen leiden u door de bossen waar de everzwijnen en reeën schuilen.

Vresse schenkt ook aandacht aan het verleden. Zijn Interpretatiecentrum groepeert schilders die hun ezel langs de oevers van de Semois plaatsten.

Artisanale markten, grote vreugdevuren, rommelmarkten, concerten, tentoonstellingen, marionettentheaters zorgen in elk seizoen voor animatie in dit kleine plekje in de Ardennen zowel in de weelderigheid van de zomer als in het rijk palet van de herfstkleuren.

Development & Web design by defimedia , powered by AToms