Bièvre, Gedinne en Vresse-sur-Semois

Wandeling van de "Pont de Claies" : periode van opstelling

De wandeling van de "Pont de claies" in Laforêt, één van de mooiste dorpen van Wallonië

Deze brug die Vresse en Laforêt verbindt, wordt elke zomer door talrijke toeristen gebruikt en bewonderd. Ze maakt deel uit van de wandeling nr 16, aangeduid met een rode rechthoek.

Deze 80-meter lange brug bestaat uit 75 gevlochten panelen van berken- en hazelaartaken . De pijlers rusten op de rivierbedding.

Deze brug wordt enkel als de weersomstandigheden gunstig zijn, bij lage waterstand. Meestal wordt ze half juni opgebouwd door het personnel van het Toeristische en Cultureel Centrum met de hulp van de gemeente. Een twintigtal panelen moet elk jaar volledig vernieuwd worden door het personnel van het Toeristische en Cultureel Centrum.

De brug wordt 7 dagen op 7 gecontroleerd en de algen of andere voorwerpen die aan de pijlers blijven vasthangen worden dagelijks verwijderd.

Deze wandeling is enkel toegankelijk van half juni tot half september.

De geologische en botanische wandeling

Sinds een tiental jaren vindt u langs deze wandeling nr 16 een reeks didactische panelen en grote stenen afkomstig van diverse steengroeven in de streek (Croix-Scaille, Mouzaive, Membre en kwarts uit Bièvre). Deze beschrijven de geologische geschiedenis van de streek over miljoenen jaren.

Deze wandeling is gans het jaar toegankelijk.

Development & Web design by defimedia , powered by AToms